FAQ

Veelgestelde vragen

Opti-Coat FAQ

Kwaliteit

Als autoliefhebbers staat de kwaliteit bij ons altijd voorop.

Vragen

Geheel vrijblijvend antwoord op al uw vragen.

Gecertificeerd

Meer dan 15 jaar car detailing ervaring.

Flexibel

Afspraak inplannen wanneer het u het beste uitkomt.

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt een Opti-Coat behandeling bij Splendid Detailing 1 tot 4 dagen. Een nieuwe auto heeft minder polijstwerk nodig om tot een optimaal resultaat te komen en zal dus sneller klaar zijn dan een gebruikte auto. Aangezien Opti-Coat Pro behandeling een enkele laag behoeft zal deze ook sneller klaar zijn dan een Opti-Coat Pro 3 behandeling waarbij in totaal 6 lagen worden aangebracht.

Hoe lang blijft Opti-Coat op de auto zitten?

Opti-Coat Pro coatings zijn permanente coatings. Deze coatings zullen dus bij goed onderhoud uw autolak permanent beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals vogelpoep en UV-straling.

Is een Opti-Coat coating duur?

Duur of goedkoop is een relatief begrip. Wij zien het als investering in uw kostbare bezit. De kosten wegen in onze ogen niet op tegen de voordelen.

Opti-Coat Coatings zijn er voor elk budget.

Is Opti-Coat een keramische coating?

Ja, Opti-Coat Pro Coatings zijn keramische coatings. Opti-Coat bestaat uit 100% SiC, oftewel Silica Carbide. 

Is het mogelijk om een training te volgen?

Bent u detailer en bent u geïnteresseerd om ook gecertificeerd Opti-Coat dealer te worden dan kan u bij ons trainingen volgen. 

Kan mijn pas gecoate auto wel in de regen?

Ja dit kan. Na applicatie en voor aflevering brengen wij nog een laatste seal laag aan op uw voertuig. Dit zorgt ervoor dat tijdens het uitharden van de Opti-Coat PRO coatings de lak en coating beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Daarmee bent u, en wij, ervan verzekerd dat de uitharding correct kan verlopen.

Beschermt Opti-Coat tegen het inbranden van vogelpoep?

Ja, Opti-Coat Pro coatings beschermen uitstekend tegen vogelpoep. Even laten weken, voorzichtig afwassen en de UV-straling doet de rest. Ga dus vooral niet boenen op een plek waar de vogelpoep heeft gezeten. Na een paar dagen zal de vlek verdwijnen.

Wat te doen bij schade?

Bij schade gaat u naar het schadeherstelbedrijf. U geeft hier aan dat uw auto gecoat is met Opti-Coat. Het schadeherstelbedrijf neemt contact met ons op en wij zullen de opnieuw gespoten delen opnieuw coaten.

Wat is het verschil tussen Opti-Coat Pro en een Glascoating?

Opti-Coat Pro coatings vormen een uniforme laag met de huidige blanke lak van uw voertuig waardoor deze alleen met polijsten te verwijderen is. Dit is anders dan bij een glascoating. Een glascoating kunt u zien als bolletjes die door middel van een hars (resin) aan de lak kleven. Door uitzetten en krimpen van het voertuig kunnen naar verloop van tijd microscopische haarscheurtjes tussen de hars en de glasbolletjes ontstaan. Hierdoor word onderhoud lastiger en dient een nieuwe laag aangebracht te worden

Kan Opti-Coat over PPF worden aangebracht?

Nee, helaas niet. Bij steenslag komen steentjes met een noodgang tegen de lak waardoor een stukje lak loslaat. Ondanks dat Opti-Coat Pro coatings de lak harder maken dan dat deze origineel is zal dit niet helpen. Is steenslag iets wat u wilt tegengaan dan kunnen wij de delen van de auto voorzien met Paint Protection Film (PPF).

Wat zijn de voordelen van een coating op je auto?

De grootste voordelen van Opti-Coat Coatings zijn de glans, de eenvoud met wassen, en het beschermen tegen UV-straling. Ook bied Opti-Coat bescherming tegen vogelpoep. Aangezien Opti-Coat Coatings verbinden met de lak (via Cross-linking) kan deze niet door middel van wassen slijten. 

Kan ik zelf een Opti-Coat coating aanbrengen?

Nee. Opti-Coat Pro coatings worden aangeboden door gecertificeerde applicatie centra. Ook Splendid Detailing is gecertificeerd. Bent u detailer en bent u geïnteresseerd om ook gecertificeerd dealer te worden dan kan u bij ons trainingen volgen. Bent u particulier dan hebben wij een DIY coating namelijk de Optimum Gloss Coat. Deze is bij ons te verkrijgen.

Wanneer mag ik mijn gecoate auto voor het eerst wassen?

Nadat wij u voertuig hebben gecoat adviseren wij om de auto minimaal 8 dagen niet te wassen. 24 uur na applicatie is de Opti-Coat coating op 90% van zijn sterkte en hard in 30 dagen volledig uit.

Hoe vaak heeft mijn gecoate auto onderhoud nodig?

Wij adviseren uw gecoate auto eens per 2-3 weken te wassen. Bij aflevering geven wij altijd een korte demonstratie en leggen wij aan de hand van onze producten uit hoe u uw lak in topconditie houd. Uiteraard kunt u ons altijd berichten voor advies.

Kan mijn motor ook behandeld worden met Opti-Coat?

Uiteraard. De lak van uw motor is in de basis niet anders dan autolak. Wij kunnen uw motor coaten met Opti-Coat en u geniet van de voordelen die dit met zich meebrengt.

Vragen?

Heeft u vragen over Opti-Coat Coatings of andere Car Detailing behandelingen neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.